Rozwiązania Cook & Chill

WIĘKSZA EFEKTYWNOŚĆ PRACY PROFESJONALNEJ KUCHNI I BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI

Prezentujemy tak bardzo pożądane w obciążonych pracą profesjonalnych kuchniach rozwiązanie Cook & Chill, które łączy procesy gotowania i chłodzenia. Kompatybilne połączenie pieca i szybkoschładzarki pozwala poddać ugotowane potrawy bardzo szybkiemu schłodzeniu, by móc bezpiecznie przechować gotowe posiłki w idealnej temperaturze do momentu, gdy będą potrzebne. 

PROCES COOK & CHILL


Oszczędność kosztów, optymalizacja zasobów, bezpieczeństwo i higiena, a dodatkowo świeżo przygotowany i smaczny produkt.

 

 

SZYBKOSCHŁADZANIE
Cykl delikatny (standard) — 90 min

Jest to cykl dostosowany do produktów delikatnych, „light” lub o małym rozmiarze lub objętości.

Cykl mocny (intensywny) — 90 min

Dla produktów o większej gęstości lub rozmiarze, jak również do przygotowywania posiłków pakowanych.

MROŻENIE SZOKOWE
Cykl delikatny (standard) — 240 min

Cykl ten umożliwia zamrożenie żywności w sposób jednolity, w związku z czym nadaje się do potraw, które nie powinny być poddawane nagłym zmianom temperatury lub które złożone są z wielu składników.

Cykl mocny (intensywny) — 240 min

Cykl idealny do mrożenia półproduktów lub dań częściowo przygotowanych. Również nadaje się do żywności surowej. Umożliwia magazynowanie produktów zamrożonych przez dłuższy czas, aby można było je wykorzystać przez cały rok.

ROZWIĄZANIA COOK & CHILL


ROZWIĄZANIA COOK & CHILL

Skontaktuj się z nami
Jesteś zainteresowany tym produktem? Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji o tym lub o innych produktach.