Schładzarki kompaktowe
W gastronomii bezpieczeństwo i higiena przygotowywania posiłków to priorytet. Dlatego też stosowanie przemysłowych schładzarek powinno być nieodzownym elementem w kuchni. Nasz system schładzania/zamrażania jest zgodny z najnowszymi standardami opartymi na systemie HACCP i może być kontrolowany oraz certyfikowany przy pomocy dodatkowych systemów.
Szybkoschładzarki firmy Fagor Industrial szybko obniżają temperaturę świeżej i gotowanej żywności, zachowując świeżość, higieniczność i jakość produktów i potraw.

Nasza gama kompaktowych schładzarek zawiera urządzenia w różnych rozmiarach, co umożliwia dostosowanie do potrzeb każdego użytkownika. Od małej schładzarki nablatowej aż do urządzenia o dużej pojemności na pojemniki GN 2/1. Wszystkie mają wbudowany elektroniczny sterownik.

Zaokrąglone łączenia ułatwiają czyszczenie. Wewnętrzne elementy można łatwo wymontować, a pochylony odpływ umożliwia odprowadzanie nagromadzonych płynów.
Szybkoschładzarki wyposażone są w tacę zbierającą wodę.

Oferujemy modele mieszane, które posiadają opcję cyklu chłodzenia (z temperatury 90ºC do 3ºC) w ciągu 90 minut jak i opcję cyklu zamrażania (z temperatury 90ºC do -18ºC) w ciągu 240 minut, co umożliwia przechowywanie produktów spożywczych w pożądanej temperaturze po zakończeniu danego cyklu.
Każdy cykl pracy ma dwa tryby: mocny/łagodny, każdy dostosowany do produktów o różnym stopniu gęstości oraz grubości (poniżej lub powyżej 2 cm).
Nasza technologia jest wysoce konkurencyjna w najbardziej wymagających warunkach.

Nasze prowadnice utrzymują pojemniki GN lub tace cukiernicze i zapewniają wszechstronność wymaganą w biznesie cateringowym i restauracyjnym.

Panel dotykowy z intuicyjnym menu ułatwia użytkowanie naszych urządzeń i ustawienie do 10 programów. Cykle mogą być sterowane czasowo lub temperaturowo - temperaturę odczytuje sonda wbita w potrawę. Jeśli sonda nie jest wykorzystywana, cykle automatycznie sterowane są czasowo.


Uproszczona obsługa ułatwia maksymalne wykorzystanie możliwości urządzenia, pozwalając na osiągnięcie konkurencyjnej wydajności i mocy przetestowanych w najbardziej wymagających warunkach.

Zaokrąglone łączenia ułatwiają czyszczenie, wewnętrzne elementy można łatwo wymontować, a pochylony odpływ umożliwia odprowadzanie nagromadzonych płynów.